P F- starting today

Publicerad 2013-01-28 10:33:00 i Allmänt,

 
 
En sådan där måndagsmorgon som faktiskt känns kanon istället för sump. Börjar dagen med purjolökssoppa och skall sedan klä mig för en fika med Douglas. Idag skall jag också ta mig till gymmet för att möta upp Tove och Minna och gå på föreläsning om mat och springa lite på löpbandet, jobba lite med fria vikter och sedan prata om det senaste i jacuzzin och bastun. Glömde, skall också ha ett möta om min framtida anställning på samma gym där jag skall hålla till, tills den dag visumet sitter i mitt pass, i min hand, i min väska påväg till flygplatsen. Rackarns himla taggad faktiskt. God Morgon!
 

V Ä N T A P Å M I G

Publicerad 2013-01-28 00:14:51 i Allmänt,

 
 
SÅ VAR VAR VI. Jo senast var jag dagar ifrån att sitta på ett plan som skulle ta mig till New York där mitt nya jobb, boende och alltså liv väntar. Men då jag nu ska byta typ av visum (fortfarande ett arbetsvisum) så kommer det att ta ännu mer tid, mer väntan och en ännu större prövning av tålamod än det jag redan utstått. Det känns ju lite surt, sedan oktober/november har mitt liv nästan stannats upp och jag har bara väntat på besked. Hade jag fått veta redan vid indiansommaren att "Det kommer att ta ca ett år" då skulle jag ha kunnat gjort något av tiden och skaffat mig ett typ av arbete som skulle passa. Jag gillar att jobba. Jag har egentligen inte känt paniken gällande att jag inte är på plats i New York (även om jag är ivrig och hjärtat rusar så mycket som jag längtar ) men det är ju min säkra framtid, det kommer! Men nu har jag ju inte kunnat jobba då inte många arbetsplatser godkänner att jag kanske bara kan vara anställ i två veckor till, då jag varje dag väntade på fler besked, och det har varit l'tt frustrerande. Men ambassader, immigrationsverk och liknande tar tid, och jag tycker det skulle vara i princip oförskämt att klaga när jag nu fått en sådan här chans som bara och endast kommer att komma till mig en gång i livet. Så jag har väll hållit mig lugn, fyllt dagarna av skit-tv och broderat i princip. Är fasiken kanonduktig på plottriga broderier vid det här laget, vilket betyder att jag har alla årets födelsedagspresenter redo haha. 
 

B O W L I N G & B I L J A R D

Publicerad 2013-01-27 23:10:07 i Allmänt, K O S T,

IGÅR VAR EN SÅDANDÄR KANONDAG med skratt och mys om vartannat. Innan gårdagens firande av 20 åriga Amelie (där jag tyvärr inte tog några bilder) firade jag med Minnas pappa Bosse som fyllde 54 år ung! Minnas familj är så himla fin och det är så guldvärt att kunna känna sig så bekväm hemma hos familjen Månsson. Fina familjen!
 
 
Vi firade Bosse med att först spela bowling och sedan fortsatte vi med att spela biljard. Jag som brukar vara så kanon på bowling hade en riktigt kass första serie för att göra en strålande andra. Biljarden rockade jag. Himla kul hela grejen, snacka om underskattade aktiviteter!
 
 
Grattis Bosse!
 
 
Mamma Lena och bästa bästa Minna.
 

P O K E R F A C E

Publicerad 2013-01-27 21:12:25 i Allmänt,

 
 
 
 
I fredags hade jag fina vänner hos mig för att spela poker. Så jäkla himla kul. Mindre kul att jag åkte ur först (?) och att det avslutades i ett parti sten-sax-påse. Över har vi Simon, Delle och Johan.
 
 
Malin var också där.
 
 
 
Och Jack.
 
Hamnat i en sådan där period då jag mer uppskattar denna typ av aktivitet än att gå ut och dansa med vännerna. Spelkvällar. Bästa någonsin. Samla de bästa och de du inte träffat på längre, alla tar med lite spel och så blir det garanterat en lyckad kväll. Rackarns värt.
 
 
 

S I C K N E S S vol. 1

Publicerad 2013-01-23 16:48:58 i Allmänt,

 
Detta var dagens första måltid (och hittils enda påminde min mage mig nu), Första gången jag testade Activia, men jag vill ju hålla magen min glad. Till detta blev det också färskpressad juice.
 
 
Och här är jag, sjuk som satan, men behövde göra flera tester för utredningen och skickade sedan denna bilden till bästa Delle som nu kommit hem från Australien, synd nog kan jag inte träffa henne ikväll pga just första meningen, men ser henne hos Amelie på lördag. Bästa tjejen.
 
Nu känner jag mig också lite hemlig som planerar noga och väl min framtid i det mått av hur jag kan planera min framtid. Jag gör det bästa av tiden kvar i Sverige och ser fram emot att börja det jag planerar (så fuck the fuck off förkylningen)
 

T J U G O F Ö R S T A

Publicerad 2013-01-21 00:33:51 i Allmänt,

 
Började dagen som en vitamin-junky genom att pressa apelsin och grape i glaset ovan. Älskar färskpressad juice, om den inte har fruktkött i
 
 
Träffade sedan upp fina vänner på en tre-timmars-fika på String som är så typiskt en söndag. Vi pratade om något så ovanligt i vår kompiskrets som killar, också en hel del om framtidsplaner, påverkan av när någon i ens omgivning går bort och om det egna värdet. Vänner är så jäkla bra.
 
 
Självklart var Tove där.
 
 
Och finaste Minna
 
 
Och inte en dag för sent träffade jag fina Felicia som kom in i vår kompiskrets via vår killkompis Hugo när de var ett par. Sjukt bra tjej som stannar hos oss.
 
Efter städade jag ett kontor, vilket är det enda jobb jag har och tar 1 h i veckan. Inte alls lika kul, men under den timmen tänker jag så himla mycket på vad som hänt under veckan och det kan också vara ganska skönt. Jag har fått goda nyheter, dåliga nyheter och sorgliga. De sorgliga tar över de bättre och sämre med alla mått och sätter allt i sådana perspektiv. När någon går bort som du haft runt dig i din omkrets, som är vän och till och med väldigt nära vän till någon av dina egna bästa vänner, och även om ni personligen inte var vänner, så stannar livet till. Mina tankar går till din familj, dina vänner och jag skickar styrka av stål till mina vänner som lider av en sådan stor förlust av att ha förlorat en vän. Du var för ung Frida, vila i frid.
 

E T T S T R Ä C K

Publicerad 2013-01-16 13:31:02 i Allmänt,

HAFT EN SÅDAN HIMLANS NERVÖS FÖRMIDDAG som slutade i en sådan extrem lättnad. Känns som att jag väger 10 kg mindre. Firar det med sushi och lunch-tids-vin! För det kan jag ju!
 
 
Efter de goda beskeden och när det som förut varit ångest och panik relaterat var överstökad tog jag en fika med hjältinnan Lenita som varit med för stöttning. Här över är en suddig bild på oss när vi larvar oss.
 
 
Och här är jag, halv-albinon, 10 kg lättare dagen till ära. Destu mer ära för denna dag är att bästavännen Mikael fyller 19 år, så denna glädjens dag skickade jag honom ett uberlångt grattis sms som tog oskönt med tid att få ihop då jag inte för stunden tänkte på att man kunde ha kopierat texten från internet istället.. kommer jag på i samma veva som jag skriver det här.. attans sabblar.. MEN, jag har ju just nu all tid i världen, och Mikael uppskattar det ju säkert.
 

K A B A R E

Publicerad 2013-01-16 13:03:00 i Allmänt,

 
 
 
Igår blev jag bortskämd av bästa bästa Tove när hon bjöd ut mig på middag. Blev Vapiano i Gamla. Bästa hon som alltid säger rätt saker när man är ledsen eller orolig, som skrattar bäst och gestikulerar mest. Vet inte hur
jag kommer klara mig utan henne i New York, helt seriöst.
 
 
 
Såhär fint utsmyckad var hennes krage.
 
 
Åt en fabulös pasta (<3) som må se lite enkel ut, ur perspektivet av deras utbud, men som gjorde min mage massvis med glad. Och mätt.
 
Efter middagen gick vi på en Kabaré! Festlig tisdagsunderhållning, och för att inte ha några förväntningar och av någon anledning ha trott att jag skall få se människor äta varandra (refererade av någon anledning till ordet kannibal?) så var det fantastiskt roligt! Vissa var så himla begåvade och vågande och man skrattade och log mest hela tiden.

A S U N N Y S U N D A Y

Publicerad 2013-01-13 23:04:18 i

Träffat både bästa vännen Mikael idag för pyjamashäng och filmtittande för att sedan bli utbjuden på middag av Lenita. En rackarns bra söndag helt enkelt!

S J U M Å N A D E R S E N A R E

Publicerad 2013-01-11 09:46:28 i

Mina tre gymnasieår var de hittills absolut bästa i mitt liv, jag älskade skolan, de som gick där och jag älskade min klass. Jag gick under gymnasietiden i en helt fantastisk klass och det har varit mycket saknad till många av dem tjejerna som jag inte träffat men igår fick en del av oss som är kvar ihop det hos Louise med klassisk tacos och vin för de som inte körde. Var så kul att träffa alla igen och höra om hur tiden varit och uppfattas för var och än av alla. Vissa är inom snar framtid påväg ut i världen och andra har redan hunnit studera i Californien. Sedan förflyttade vi oss till Louise nyrenoverade biorum där vi åt efterätt , spelade spel (ingår för maximala kvällar) och pratade mer. Spännande, mysig och fantastiskt rolig kväll. På bilderna har vi: Elvira vid middagsbordet som bidrog med de hittills mest spännande historierna/ Alide nere i biorummet/ och jag, hemkommen glad och salongsberusad!

L E O

Publicerad 2013-01-06 13:43:00 i

ALLTID KUL ATT VAKNA MED EN ÖKEN I HALSEN, också alltid kul att träffad klasskamraterna igen. Shit vad jag saknat alla. Och vad jag saknat David men fick ju min behövliga dos av honom också, så nu är allt fingemang.

A F T E R F R I D A Y

Publicerad 2013-01-05 17:05:20 i

Tvättar alla kläder i garderoben för att ha de redo för flytten.Ska nu dricka rödtjut och äta middag med den utvidga familjen och vänta in Mr Berkowitz innan vi far på hejdå-kalas för Ina som ska till Thailand. Skönt att jag också ska iväg annars hade det varit direkt ledsamt att alla bara lämnar.

D A R K G R E E N

Publicerad 2013-01-04 11:51:00 i

ÄPPLEVIT HUD OCH MÖRKT GRÖNA NAGLAR, gillar det skarpt. Första gången jag använder märket Essie, och burken är märkt med nummer "54". Spenderar dagen med att skriva listor för de närmaste dagarna och sedan gör jag en sådan där liten "check" när det blir gjort, kontrollfreaket jag blir helt till mig av den känslan.

V O U G E

Publicerad 2013-01-03 19:14:00 i

HAFT ETT MYSIGT DYGN med natt-chat, långdragen sovmorgon, brunch och en träff med Hannah för att suga upp energi och fick då tag på jackan jag sökt efter i närmare 6 månader. Väldigt bra dag. Nu ska jag måla naglarna mörkgröna och lägga en ansiktsmask på mitt torra ansikte. Om tiden finns skall jag nog också skissa på en header, fann inspiration idag kul nog!

 

FedEx

Publicerad 2013-01-02 17:42:00 i

EN AV DE DAGARNA då man märker att jag är på väg. När FedEx ber om en signatur för att skriva på en signatur på fler papper för att skicka dem tillbaka samma dag och inse att snart. Snart, snart är min hemmadress lika lång och krånglig som den jag skickar papperna till och det kittlar från magen till nacken.

Om

Min profilbild

[email protected]

Om en ung kvinna som lämnade det trygga för det okända. Som lämnar Sverige för USA. Som lämnar Stockholm för New York. Som lämnar allt hon någonsin vetat något om bakom sig, och som skriver här om allt hon nu har för sig. Välkommen till Lion, av Amanda Koskela

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela